Skip links

Usluga kremacije

Uz odvoz tijela do krermatorija i natrag.

Usluga kremiranja

u Zagrebu ili Osijeku

Pokojnika vozimo na kremiranje u krematorij u Zagrebu ili Osijeku te urnu dovozimo u mjesto gdje će se odviti ceromonija sahrane.

Uslugu kremiranja obavljamo u krematorijima u Zagrebu i Osijeku. Ostaci se stavljaju u spremnik koji je zapaljiv i stavljaju u posebnu peć koja se naziva komora za kremiranje ili krematorij, a koja se intenzivnom toplinom smanjuje na fragmente kostiju koji se zatim usitnjavaju i usitnjavaju tako da nalikuju pijesku.

Kremirani ostaci tijela prosječne odrasle osobe težit će oko 7-8 kilograma. Kremiranje nije alternativa sprovodu, već je alternativa pokopu ili drugim oblicima raspolaganja.

Pogledaj ponudu urni

Najčešća pitanja

Za kremiranje je potreban alternativni spremnik izrađen od drveta ili lijes za kremacije.

Može na krematorijima u Zagrebu i Osijeku.

Urna je diskretno dizajnirana posude zahvaljujući kojima će djelić voljene osobe uvijek biti uz vas Svi naši modeli napravljeni su prema najvišim svjetskim estetskim i higijenskim standardima, a zadovoljit će potrebe kako onih koji traže ukrasnu posudu tako i svih onih kojima je potrebna praktična i lagana spomen urna u kojoj će pepeo voljenih jednostavno putovati te ako zatreba i sigurno stići u rodni kraj koji se nalazi na drugom kraju svijeta.

Urnu će vam osoblje Lire uručiti poslije kremiranja, nakon što se veći dio pepela pohrani u osnovnu urnu. Ovaj postupak je propisan, kao i obavezni elementi na glavnoj (osnovnoj) urni. Radi se o imenu i prezimenu pokojne osobe, datumu i godini njezina rođenja te datumu i godini smrti, uz evidencijski broj koji se nalaze na vanjskom poklopcu. Evidencijski broj kremacije zapisan je na posebnoj pločici u unutrašnjosti, a služi za utvrđivanje identiteta posmrtnih ostataka u slučaju da se natpis ošteti.

Sve ovisi o težini pojedinca. Za odraslu osobu prosječne veličine kremiranje može potrajati dva do tri sata pri normalnoj radnoj temperaturi između 500 i 1000 stupnjeva °C.

Kada odabrati kremiranje?

Još uvijek imate izbora

Najveća zabluda o kremiranju jest da ne može biti pogrebna služba.

Uz kremiranje, obitelji mogu odabrati udobnost tradicionalnog pogreba s kremacijom koja se održavala prije.

Kao stručnjaci za kremiranje, možemo pomoći vama i vašoj obitelji u bilo kojem dogovoru – poput memorijalnih službi ili tradicionalnih sprovoda.

Lira Osijek - uskoro na novoj adresi!

Nismo otišli daleko, naša nova adresa će biti Vinkovačka 31, Osijek.

Vidimo se!